Jan Troell “Årets medelpunkt” på Mittelendagen 7 oktober

Jan Troell får priset Årets medelpunkt

Regissören Jan Troell får priset Årets medelpunkt. Skånska Dagbladet 7 oktober 2017.

Lördagen den 7 oktober 2017 är det dags för Mittelendagen i Höör, då Skånska Akademien delar ut vandringspriset “Årets medelpunkt”. Årets pristagare är den världsberömda regissören Jan Troell, som kommer att vara på plats och ta emot priset. Bland tidigare prismottagare kan nämnas Anne Lundberg, Jan Lundgren, Eva Rydberg, Percy Nilsson och Johan Wester.

Alla som vill är varmt välkomna att delta i evenemanget, som börjar kl. 11.30 vid Frihetens Kapell på Stiftsgården Åkersberg med tal och underhållning. Därefter blir det promenad ner till Skånes Mitt för prisutdelning och fotografering av Årets medelpunkt. Efter ceremonin, med start cirka 13.30, arrangerar Åkersberg en lunch som ni är välkomna att boka bord till. Läs mer om programmet och hur du anmäler dig till lunchen på Åkersbergs hemsida.

Läs Skånska Akademiens motivering till Jan Troell som pristagare här.

Höörs Försköningsförening var med och startade Mittelendagen och är en av grundarna av evenemanget tillsammans med Höörs Kommun, Skånska Akademien,  Färs & Frosta Sparbanksstiftelse och Frosta Härads hembygdsförening. Försköningsföreningen driver nu på för att göra företeelsen mer tillgänglig för allmänheten. “Vi vill att den här dagen ska bli mer välkomnande. Många har uppfattat att evenemanget bara är för de redan invigda och så är inte fallet”, säger Pehr-Ove Pehrson, ordförande i Höörs försköningsförening, i Skånska Dagbladet.
Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet här.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.