Årsmöte 28 april 2022

Årsmöte för Höörs Försköningsförening (AFH) har hållits den 28 april 2022 i Kulturhuset Anders lokaler, Höör

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Viggo Edén och Tord Nihlén på Walk of Fame

På Kulturkvartersdagen (nationaldagen) 2018 tilldelades Viggo Edén (postumt) och Tord Nihlén var sin platta på Höörs Walk of Fame, för sina insatser i Höörs klassiska musikliv. Avtäckningen skedde på Kulturnatten 14 september.

Tord Nihlén Skånska Dagbladet

Artikel i Skånska Dagbladet.

– Det är synnerligen lämpliga val med tanke på vad de här två personerna har gjort för Höör, sa försköningsföreningens ordförande Pehr-Ove Pehrson till SkD.

– Viggo Edén (som gick bort 2015) var rektor för Musikskolan så framgångsrikt att folk flyttade till Höör för att deras barn skulle kunna gå där. Den har varit ett dragplåster. Likaså hur de med ideella krafter skapade Sommaroperan, sa Pehr-Ove Pehrson.

Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet här.

Motiveringen löd:

”Genom sina insatser har Viggo & Tord fört musik och sång till nya höjder. Med energi & stor hängivenhet har de vitaliserat Höörs kulturliv och medverkat till att göra Höörs Musikskola och Höörs sommaropera till välkända begrepp långt utanför Höör och Skåne. Med blod, svett och tårar skapade de båda på ideell grund kulturhuset Anders som kom att bli en samlingspunkt för det aktiva kulturlivet bland såväl unga som gamla. Till detta kommer även bildandet av Höörs Musik & Teatersällskap – en institution för främst kammarmusik – som blivit vida känd och uppskattad i skånska musikkretsar.”

Läs hela talet som Höörs Försköningsförenings ordförande Pehr-Ove Pehrson höll på Kulturkvartesdagen här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Walk of Fame invigs på Höörs kulturnatt 15 september

Fredagen den 15 september 2017 är det dags för årets upplaga av Höörs kulturnatt. Då invigs också Höörs egen Walk of Fame, som Höörs Försköningsförening står bakom med stöd från kommunen. Kl. 21.00 är det invigningsceremoni för Walk of Fame på Nya Torg, där vi presenterar de fyra första berömdheterna som får sina namn ingraverade på var sin torgplatta: H65/damlaget, musikanten Peps Persson, tonsättaren Hilding Rosenberg och folkbildaren Nils Ludvig Olsson. Läs motiveringarna bakom utnämningarna här. Varmt välkommen!

Klicka på bilderna för att läsa tidningsartiklarna.

Lokaltidningen Höörs Försköningsförening Peps Persson Walk of Fame

Lokaltidningen 24 augusti 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Walk of Fame i Höör invigs 15 september 2017 klockan 21

Skånska Dagbladet 3 september 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Walk of Fame invigs 2017

Vinter, ekorre

Något att bita i – nästa år får Höör sin egen Walk of Fame!

Höörs Försköningsförening fortsätter arbetet med Walk of Fame.

På Kulturnatten nästa år, närmare bestämt den 15 september 2017, planerar vi att inviga Höörs egen Walk of Fame på Nya Torg! Läs Skånska Dagbladets tidigare artikel här.

Vi önskar alla höörsbor en fin vinter och en God Jul!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Walk of Fame i Höör!

Skånska Dagbladet 9 februari 2016. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Skånska Dagbladet 9 februari 2016. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Höörs Försköningsförening föreslår kommunen att anlägga en lokal Walk of Fame längs trottoaren på Södra Torggatans östra del (utanför Boijerts och Blomsterverksta’n).

Vi vill hylla personer blivit kända genom stora insatser inom konst- och kulturlivet, idrott, politik eller andra områden.

Klicka på bilden för att läsa artikeln i Skånska Dagbladet från den 9 februari 2016 (pdf) eller klicka här: http://www.skd.se/2016/02/09/foreslar-en-minnesgata-med-byns-beromdheter/

Posted in Uncategorized | Comments Off on Walk of Fame i Höör!

Julutsmyckningen på Gamla Torg invigd

I december tändes som vanligt den vackra trädbelysningen i rondellen på Gamla Torg! I samband med sitt 100-årsjubileum 2004, skänkte Höörs Försköningsförening belysningen till kommunen. Sedan dess har Tekniska nämnden välvilligt satt upp och förvaltat utsmyckningen.

Höörs Försköningsförening står bakom julutsmyckningen av träden på Gamla Torg.

Höörs Försköningsförening står bakom julutsmyckningen av träden på Gamla Torg. Belysning var en gåva till kommunen 2004.

Posted in Uncategorized | Comments Off on Julutsmyckningen på Gamla Torg invigd