Dyblöt premiär för första städdagen.

Det blev en dyblöt premiär på samarbetet kring en gemensam skräpplockardag i Höör under lördagen. Dagen ska bli återkommande under april månad varje år. Läs artikeln i Skånska Dagbladet här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Metalltjuvar splittrar rävfamilj vid stationen

Bara ena rävungen är kvar. Mamma och syskonet har stulits. Läs artikeln i Skånska Dagbladet här.

rävunge
Posted in Uncategorized | Leave a comment

Årsmöte 25 mars 2019

Höörs Försköningsförening kallar till årsmöte måndagen den 25 mars 2019 kl. 18.30 i Kulturhuset Anders lokaler, Höör. Klicka här för kallelse och dagordning.

Efter mötesförhandlingarna gästar Kasper Schumacher oss. Han är vd för Skånes Djurpark och berättar om parkens spännande förnyelse, dess nuvarande verksamhet och planerna för framtiden

Lättare förtäring samt kaffe och kaka serveras till en kostnad av 50 kr per person.

Är du inte medlem ännu? Det blir du enkelt genom att betala in den symboliska medlemsavgiften om 50 kr/år till bankgiro 385-0427 (senast kontant vid årsmötet).

Välkommen!

Styrelsen

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Viggo Edén och Tord Nihlén på Walk of Fame

På Kulturkvartersdagen (nationaldagen) 2018 tilldelades Viggo Edén (postumt) och Tord Nihlén var sin platta på Höörs Walk of Fame, för sina insatser i Höörs klassiska musikliv. Avtäckningen skedde på Kulturnatten 14 september.

Tord Nihlén Skånska Dagbladet

Artikel i Skånska Dagbladet.

– Det är synnerligen lämpliga val med tanke på vad de här två personerna har gjort för Höör, sa försköningsföreningens ordförande Pehr-Ove Pehrson till SkD.

– Viggo Edén (som gick bort 2015) var rektor för Musikskolan så framgångsrikt att folk flyttade till Höör för att deras barn skulle kunna gå där. Den har varit ett dragplåster. Likaså hur de med ideella krafter skapade Sommaroperan, sa Pehr-Ove Pehrson.

Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet här.

Motiveringen löd:

”Genom sina insatser har Viggo & Tord fört musik och sång till nya höjder. Med energi & stor hängivenhet har de vitaliserat Höörs kulturliv och medverkat till att göra Höörs Musikskola och Höörs sommaropera till välkända begrepp långt utanför Höör och Skåne. Med blod, svett och tårar skapade de båda på ideell grund kulturhuset Anders som kom att bli en samlingspunkt för det aktiva kulturlivet bland såväl unga som gamla. Till detta kommer även bildandet av Höörs Musik & Teatersällskap – en institution för främst kammarmusik – som blivit vida känd och uppskattad i skånska musikkretsar.”

Läs hela talet som Höörs Försköningsförenings ordförande Pehr-Ove Pehrson höll på Kulturkvartesdagen här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Årets medelpunkt till Ewa-Gun Westford

Ewa-Gun Westford Årets medelpunkt 2018

Artikel i Skånska Dagbladet.

Polisens kommunikatör Ewa-Gun Westford belönades med vandringspriset Årets medelpunkt 2018. Se bilder från dagen och läs artikeln i Skånska Dagbladet här (publicerad 10 oktober 2018).

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Årsmöte 12 april 2018

Höörs Försköningsförening kallar till årsmöte torsdagen den 12 april 2018 kl. 18.30 i Kulturhuset Anders lokaler, Höör. Klicka här för kallelse och dagordning samt verksamhetsberättelse för 2017 (med de fyra motiveringarna till utmärkelsen Walk of Fame).

Efter mötesförhandlingarna gästar Ola Månsson oss. Han är tränare för H65:s damlag i handboll och berättar om flickornas väg allt ifrån starten, för mer än femton år sedan, till att bli Guldlag och Svenska Mästare, en beundransvärd insats och
en unik prestation i Höörs idrottshistoria, som definitivt satt vår hembygd på kartan
både nationellt och internationellt.

Lättare förtäring samt kaffe och kaka serveras till en kostnad av 50 kr per person.

Är du inte medlem ännu? Det blir du enkelt genom att betala in den symboliska medlemsavgiften om 50 kr/år till bankgiro 385-0427 (senast kontant vid årsmötet).

Välkommen!

Styrelsen

kallelse Höörs Försköningsförening årsmöte 2018

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jan Troell “Årets medelpunkt” på Mittelendagen 7 oktober

Jan Troell får priset Årets medelpunkt

Regissören Jan Troell får priset Årets medelpunkt. Skånska Dagbladet 7 oktober 2017.

Lördagen den 7 oktober 2017 är det dags för Mittelendagen i Höör, då Skånska Akademien delar ut vandringspriset “Årets medelpunkt”. Årets pristagare är den världsberömda regissören Jan Troell, som kommer att vara på plats och ta emot priset. Bland tidigare prismottagare kan nämnas Anne Lundberg, Jan Lundgren, Eva Rydberg, Percy Nilsson och Johan Wester.

Alla som vill är varmt välkomna att delta i evenemanget, som börjar kl. 11.30 vid Frihetens Kapell på Stiftsgården Åkersberg med tal och underhållning. Därefter blir det promenad ner till Skånes Mitt för prisutdelning och fotografering av Årets medelpunkt. Efter ceremonin, med start cirka 13.30, arrangerar Åkersberg en lunch som ni är välkomna att boka bord till. Läs mer om programmet och hur du anmäler dig till lunchen på Åkersbergs hemsida.

Läs Skånska Akademiens motivering till Jan Troell som pristagare här.

Höörs Försköningsförening var med och startade Mittelendagen och är en av grundarna av evenemanget tillsammans med Höörs Kommun, Skånska Akademien,  Färs & Frosta Sparbanksstiftelse och Frosta Härads hembygdsförening. Försköningsföreningen driver nu på för att göra företeelsen mer tillgänglig för allmänheten. “Vi vill att den här dagen ska bli mer välkomnande. Många har uppfattat att evenemanget bara är för de redan invigda och så är inte fallet”, säger Pehr-Ove Pehrson, ordförande i Höörs försköningsförening, i Skånska Dagbladet.
Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Walk of Fame invigs på Höörs kulturnatt 15 september

Fredagen den 15 september 2017 är det dags för årets upplaga av Höörs kulturnatt. Då invigs också Höörs egen Walk of Fame, som Höörs Försköningsförening står bakom med stöd från kommunen. Kl. 21.00 är det invigningsceremoni för Walk of Fame på Nya Torg, där vi presenterar de fyra första berömdheterna som får sina namn ingraverade på var sin torgplatta: H65/damlaget, musikanten Peps Persson, tonsättaren Hilding Rosenberg och folkbildaren Nils Ludvig Olsson. Läs motiveringarna bakom utnämningarna här. Varmt välkommen!

Klicka på bilderna för att läsa tidningsartiklarna.

Lokaltidningen Höörs Försköningsförening Peps Persson Walk of Fame

Lokaltidningen 24 augusti 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Walk of Fame i Höör invigs 15 september 2017 klockan 21

Skånska Dagbladet 3 september 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Kallelse till årsmöte 2017

Höörs Försköningsförening kallar till årsmöte torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.30 i Räddningstjänstens lokaler, Terminalvägen 1, Höör. Klicka här för kallelse samt kvällens dagordning och verksamhetsberättelse för 2016.

Efter mötesförhandlingarna blir det föredrag av Staffan Åkeby, känd ornitolog och tidigare chef för Skånes Djurpark. Lättare förtäring serverades till en kostnad av 50 kr per person.

Är du inte medlem ännu? Det blir du enkelt genom att betala in den symboliska medlemsavgiften om 50 kr/år till bankgiro 385-0427.

Välkommen!

 

 

 

 

 

 

 

Dagordning och verksamhetsberättelse för 2016 hittar du här.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Walk of Fame invigs 2017

Vinter, ekorre

Något att bita i – nästa år får Höör sin egen Walk of Fame!

Höörs Försköningsförening fortsätter arbetet med Walk of Fame.

På Kulturnatten nästa år, närmare bestämt den 15 september 2017, planerar vi att inviga Höörs egen Walk of Fame på Nya Torg! Läs Skånska Dagbladets tidigare artikel här.

Vi önskar alla höörsbor en fin vinter och en God Jul!

Posted in Uncategorized | Leave a comment