I media

rävunge

En ensam rävunge är kvar efter stölden.

Metalltjuvar splittrar rävfamilj vid stationen”
(Skånska Dagbladet 6 maj 2019)

Konstverken vid Bangårdsgatan, som Höörs Försköningsförening bekostat, har blivit stulna ett efter ett. Nu senast drabbades rävfamiljen.

– Den som gjort detta har fått slita väldigt hårt för att få loss figurerna. En av plattorna är uppdragen – och frågan är om man inte försökt att få med sig den sista ungen också, men misslyckats med det, säger Höörs parkchef Anna Svensson till Skånska Dagbladet.

————————————————————————

“Dyblöt premiär för skräpplockning”
(Skånska Dagbladet 27 april 2019)

Det blev en dyblöt premiär på samarbetet kring en gemensam skräpplockardag i Höör under lördagen. Dagen ska bli återkommande under april månad varje år. Läs artikeln i Skånska Dagbladet här.

————————————————————————

Ewa-Gun Westford Årets medelpunkt 2018

Artikel i Skånska Dagbladet.

“Westford trivdes i mittens rike”
(Skånska Dagbladet 8 oktober 2018)

Polisens kommunikatör Ewa-Gun Westford belönades med vandringspriset Årets medelpunkt 2018. Se bilder från dagen och läs artikeln i Skånska Dagbladet här (publicerad 10 oktober 2018).

————————————————————————

Tord Nihlén Skånska Dagbladet

Skånska Dagbladet juni 2018. Klicka för att läsa.

“Nihlén in i Walk of Fame”
(Skånska Dagbladet juni 2018)
Tord Nihlén och Viggo Edén tilldelades var sin minnessten på Höörs Walk of Fame för sina insatser i Höörs klassiska musikliv.

– Viggo Edén (som gick bort 2015) var rektor för Musikskolan så framgångsrikt att folk flyttade till Höör för att deras barn skulle kunna gå där. Den har varit ett dragplåster. Likaså hur de med ideella krafter skapade Sommaroperan, sa Pehr-Ove Pehrson till Skånska Dagbladet. Läs hela artikeln här.

—————————————————————————–

Jan Troell får priset Årets medelpunkt

Skånska Dagbladet 7 oktober 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

“Världskänd filmare blir Årets medelpunkt”
(Skånska Dagbladet 7 oktober 2017)
“Det blir en av svensk films stora som belönas på Mittelendagen i Höör lördagen 7 oktober. Det blir regissören Jan Troell som får priset Årets medelpunkt. Samtidigt görs ett försök att göra evenemanget mer publikt.”

Höörs Försköningsförening var med och startade Mittelendagen och som grundare av evenemanget tillsammans med Höörs Kommun, Skånska Akademien, Stiftsgården Åkersberg, Färs & Frosta Sparbanksstiftelsen och Färs & Frosta Härads hembygdsförening. Försköningsföreningen driver nu på för att göra företeelsen mer tillgänglig för allmänheten. Läs artikeln i Skånska Dagbladet här. Läs mer om dagens program här.

—————————————————————————–

Peps Persson Walk of Fame Höör

“Han tog reggaen till Sverige, Skåne och Tjörnarp”, stod det i motiveringen som Försköningsföreningens ordförande Pehr-Ove Pehrson läste upp.

“När Hollywood kom till Höör”
(Skånska Dagbladet 15 september 2017)
“Under fredagen hade det blivit dags för årets kulturnatt i Höör. Det innebar bland annat musikframträdanden på torget, spökrunda vid Klocksjön och invigning av Höörs egen ”Walk of fame”.

Läs artikeln i Skånska Dagbladet genom att klicka här eller på bilden.

—————————————————————————–

“Blickar mot kulturnatten”
(Skånska Dagbladet 14 september 2017)
“Frågan som många Höörsbor vill ha svar på är om Peps kommer. Klockan 21 invigs nämligen Walk of fame på torget och Peps Persson är en av fyra som uppmärksammas.”
http://www.skd.se/2017/09/14/blickar-mot-kulturnatten/

—————————————————————————–

Walk of Fame i Höör invigs 15 september 2017 klockan 21

Skånska Dagbladet 3 september 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

“Nu får Höör en Walk of Fame”
(Skånska Dagbladet 3 september 2017)
“Tänk stjärnorna i trottoaren på Hollywood Boulevard fast i något mindre skala. Så kan den Walk of fame som är på gång på Nya Torg beskrivas. En av personerna som får sitt namn inristat i första skedet är bluesartisten Peps Persson.”

Läs artikeln i Skånska Dagbladet genom att klicka här eller på bilden.

Varmt välkommen också på Höörs kulturnatt den 15 september. Klockan 21.00 är det dags för invigningsceremoni för Walk of Fame på Nya Torg!

——————————————————————————

Lokaltidningen Höörs Försköningsförening Peps Persson Walk of Fame

Lokaltidningen 24 augusti 2017. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

“Peps Persson tar plats på Höörs egen Walk of Fame”
(Lokaltidningen 24 augusti 2017)
Nu är det klart vilka som blir de fyra första berömdheterna att hyllas på Höörs egen Walk of Fame. Följande får sina namn ingraverade på torgplattorna på Nya Torg: Peps Persson, uppvuxen i Tjörnarp, diktaren, poeten och hembygdsforskaren Nils Ludvig Olsson, Hilding Rosenberg, född på Bosjökloster och en av Sveriges mest betydande tonsättare under 1900-talet och handbollsklubben H65:s damlag för sin guldbragd tidigare i år. De presenteras på Höörs kulturnatt den 15 september 2017.
Klicka här eller på bilden för att läsa artikeln i Lokaltidningen.

——————————————————————————

Skånska Dagbladet 9 februari 2016. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Skånska Dagbladet 9 februari 2016. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

“Föreslår en minnesgata med byns berömdheter”
(Skånska Dagbladet 9 februari 2016)
Höörs Försköningsförening vill göra Walk of Fame vid Nya Torg. Klicka på bilden för att läsa som pdf eller läs på webben: “Föreslår en minnesgata med byns berömdheter”