Viggo Edén och Tord Nihlén på Walk of Fame

På Kulturkvartersdagen (nationaldagen) 2018 tilldelades Viggo Edén (postumt) och Tord Nihlén var sin platta på Höörs Walk of Fame, för sina insatser i Höörs klassiska musikliv. Avtäckningen skedde på Kulturnatten 14 september.

Tord Nihlén Skånska Dagbladet

Artikel i Skånska Dagbladet.

– Det är synnerligen lämpliga val med tanke på vad de här två personerna har gjort för Höör, sa försköningsföreningens ordförande Pehr-Ove Pehrson till SkD.

– Viggo Edén (som gick bort 2015) var rektor för Musikskolan så framgångsrikt att folk flyttade till Höör för att deras barn skulle kunna gå där. Den har varit ett dragplåster. Likaså hur de med ideella krafter skapade Sommaroperan, sa Pehr-Ove Pehrson.

Läs hela artikeln i Skånska Dagbladet här.

Motiveringen löd:

”Genom sina insatser har Viggo & Tord fört musik och sång till nya höjder. Med energi & stor hängivenhet har de vitaliserat Höörs kulturliv och medverkat till att göra Höörs Musikskola och Höörs sommaropera till välkända begrepp långt utanför Höör och Skåne. Med blod, svett och tårar skapade de båda på ideell grund kulturhuset Anders som kom att bli en samlingspunkt för det aktiva kulturlivet bland såväl unga som gamla. Till detta kommer även bildandet av Höörs Musik & Teatersällskap – en institution för främst kammarmusik – som blivit vida känd och uppskattad i skånska musikkretsar.”

Läs hela talet som Höörs Försköningsförenings ordförande Pehr-Ove Pehrson höll på Kulturkvartesdagen här.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.